Dermapen van Toskani met mesotherapie

Met de Dermapen wordt de collageenproductie gestimuleerd door zeer nauwkeurig en plaatselijk minuscule gaatjes in de huid te maken. Deze gaatjes stimuleren niet alleen de collageenaanmaak maar geven de huid ook een impuls om zichzelf te vernieuwen. Deze combinatie van eigenschappen maakt de Dermapen uitermate geschikt voor de behandeling van diverse huidklachten.

Waar wordt de Dermapen voor gebruikt?

– Grove poriën
– Slapheid
– Hyperpigmentatie
– Acne vlekjes/littekens
– Rimpels en lijntjes
– Tekenen van veroudering

Hoe werkt micro-needling therapie?

Met de Dermapen worden er met minuscule naaldjes, kleine verticale kanaaltjes gemaakt in de huid. Hierdoor worden er tot wel 80% meer aan voedingsstoffen opgenomen wat zorgt voor een betere celfunctie. Deze voedingsstoffen worden gehaald uit Mesotherapie. Mesotherapie bestaat uit een rijk gevulde cocktail van vitamine, antioxidanten en hyaluronzuur die is aangepast op de huidconditie. Doordat er kleine verticale kanaaltjes zijn gecreëerd met de Dermapen, worden niet alleen de voedingsstoffen beter opgenomen, maar wordt ook de collageen en elastine aanmaak gestimuleerd. De hoog gedoseerde ingrediënten van de Mesotherapie geven de huid een boost en pakken het specifieke huidprobleem aan.

Naarmate uw huid ouder wordt, verliest de huid zijn span- en trekkracht. De huid wordt slapper omdat er minder collageen aangemaakt wordt. De celdeling vertraagd en de conditie van de huid neemt af. Micro needling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale techniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Hiermee maken we gebruik van het helend en herstelproces van de huid. De gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling van de dermis wordt de huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen en wordt er collageen en elastine aangemaakt om de huid te repareren. De dermapen stimuleert zo ook de vernieuwing van de huid.

Dermapen van Toskani behandeling

Voor de behandeling
Om een goed resultaat te behalen is het belangrijk om een goede verzorging te gebruiken. Wij adviseren de producten van Toskani of Hydropeptide ,Deze producten bevatten hoge doseringen vitamine A, C en E die ervoor zorgen dat uw huid nog meer gaat stralen, lijntjes vervagen en pigment vlekken worden voorkomen. Tijdens het intakegesprek worden de producten afgestemd op uw wensen.

 

De behandeling
Voorafgaand aan de behandeling reinigen wij uw huid. Vervolgens bepalen wij de diepte en snelheid van de naald, waarna de voedingstoffen ( Mesotherapie ) op de huid worden aangebracht. Middels korte banen en kleine cirkels wordt de microneedling behandeling uitgevoerd. Wanneer de huid flink roze/rood gekleurd is, is het eindpunt van de behandeling behaald. Tijdens de behandeling kunnen punt bloedinkjes ontstaan. Dit is een goede reactie van de huid. Deze verdwijnen binnen 1 a 2 dagen.
Wij sluiten de behandeling af met een masker en een nabehandelingscrème

 

Herstel na een Dermapen-behandeling
De huid kan direct na de behandeling wat rood/roze zijn en wat gloeiend aanvoelen. De ergste roodheid trekt binnen een paar uur al weg. De wondjes herstellen zelfs binnen enkele minuten al. Hoewel de ergste roodheid al snel verdwijnt, kan een lichte rode gloed nog gedurende enkele dagen na de behandeling zichtbaar blijven.

De eerste 24 uur na de behandeling kun je het beste geen make-up of andere huidproducten (bijv. zonnebrandcrème) gebruiken. Gedurende de eerste 48 uur na de behandeling wordt aangeraden om directe blootstelling aan de zon te vermijden. Sauna’s, hete baden en zweten kunnen het beste zoveel mogelijk vermijden.
Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen, dit is een normaal proces dat optreed bij de huidvernieuwing. Wanneer de huid niet gaat schilferen, betekent dit overigens niet dat de behandeling geen effect heeft gehad.
Wij adviseren u om gedurende de eerste week het behandelde gebied goed in te smeren met een speciale crème en adviseren we directe blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik een zonnebrandcrème met ten minste een factor 30. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er pigmentvlekjes ontstaan.

 

Resultaat
Je zult niet direct na de Dermapen behandeling resultaat zien. Meestal zijn na twee tot vier weken de eerste resultaten zichtbaar. De totale huidvernieuwing en collageen aanmaak heeft meer tijd nodig. Vaak een paar maanden.
Voor het optimale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hieronder vind je een indicatie van het verwachte aantal behandelingen:

  • Vervagen van rimpels en lijntjes, 2-4 behandelingen met een wachttijd van 3 tot 4 weken tussen elke behandeling.
  • (Acne) littekens/hyperpigment, 4 behandelingen met een wachttijd van 3 tot 4 weken tussen elke behandeling.
  • Huidversteviging & huidvernieuwing, 2-4 behandelingen met een wachttijd van 3 tot 4 weken tussen elke behandeling.

Voor deze behandeling geldt dat de huid tijdelijk gevoeliger wordt voor UV-straling. Gedurende 6 weken na de behandeling dient zonlicht te worden vermeden en dient de huid te worden beschermd met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen.
Deze behandelingen voeren we uit met de producten van Toskani
Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.